Over dragen

Het dragen in een draagdoek is praktisch, gezellig en intiem. Doordat je dicht bij elkaar bent, kun je snel de signalen van je baby oppikken en daarop reageren. Een draagdoek biedt jouw baby veiligheid en geborgenheid. Hij voelt de lichaamswarmte van mama (of papa of een andere verzorger), ruikt haar geur, hoort haar stem en hartslag en kan gemakkelijk oogcontact maken. Zo ervaart de baby de wereld vanuit een veilige positie en kan hij makkelijker omgaan met de vele prikkels die hij te verwerken krijgt.

Iedere ouder draagt zijn/haar kindje wel eens. Op de arm dragen kan al snel zwaar worden en dan biedt een draagdoek uitkomst. Bovendien heb je je handen vrij om andere dingen te doen, zoals het huishouden, het bezighouden van een ouder kind enzovoorts. Ook zijn er momenten waarbij bijvoorbeeld een kinderwagen niet zo praktisch is, zoals bijvoorbeeld een strandwandeling, plekken waar geen lift aanwezig is, drukke menigten, of het openbaar vervoer.

De soorten dragers van Jumare.nl

Jumare.nl biedt ergonomisch verantwoorde dragers, die gemakkelijk zijn in gebruik.

De Mei Taimeitai-7087-boompjes_t

De mei tai is een van oorsprong Oosterse drager met een taille band en twee schouderbanden, die samen zorgen voor een mooi zakje waar de kleine in kan zitten. Het gewicht wordt over je hele bovenlichaam verdeeld en het draagt dus zeer comfortabel. Er kan op de buik, op de heup en op de rug mee gedragen worden. Mei Taiís met smalle banden zijn geschikt voor kindjes vanaf 6 maanden. De Mei Taiís met breed uitwaaierende banden (wrap around) kunnen door de extra steun die de banden geven al vanaf de geboorte gebruikt worden. In de shop wordt per Mei Tai vermeld vanaf welke leeftijd hij geschikt is.


De Ringslingringsling-7112-groenedurf_t.jpg

De ringsling wordt over slechts een schouder gedragen en heeft twee ringen om de doek mooi strak te trekken. Je hoeft deze doek niet te knopen. De ringen zijn speciaal voor een ringsling gemaakt en getest. Doordat het draaggewicht maar over een schouder loopt, is het van belang om steeds van schouder te wisselen en kan het voor langere tijd dragen zwaar worden. Voor korte periodes is de ringsling echter ideaal, omdat hij zo eenvoudig is in gebruik en slechts een klein pakketje vormt om mee te nemen. Met een ringsling kan op de buik en de heup gedragen worden en is geschikt vanaf de geboorte.